guest book

Free Hit Counters

Wednesday, August 10, 2011

Serabuk weeeehhhhhhhhhhhh *edited version

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada hadirin sekalian,
Apa khabar semua nya? Harapnya semua berada dalam keadaan sihat walafiat disamping keluarga tercinta. Hari ini saya T bukanamabetul ingin meluahkan apa yang terbuku di lubuk sanubari saya sejak akhir-akhir ini. Maaflah bahasa Malaysia baku saya, saya mahu mempraktikkan kemahiran menulis(menaip sebenarnya) dalam ayat formal tanpa sebarang singkatan2 seperti( TakDew, AriNi, Aq,).

Mari bermula.(Betulkah ayat ini saya nak cakap seperti ini sebenarnya here we go).
Isu pertama adalah ketidaksenonohan(ada kah perkataan ini dalam daftar kata bahasa Malaysia)
para remaja yang tidak habis-habis menyemakkan newsfeed saya di lama sosial Facebook dengan update2 yang tidak bermotif.

"KEnAPew Tak RePLy Msg KitE?"

"Bocan nyee"

"Demam arini"

"RIndu sangat kat awak"

kemon la! mana la org kau rindu tu tau kau rindu dia! Perlu la nak bgitau satu dunia fb tu?
=.=


"nak mandi"

"nak out"

"nak makan"


Saya rasa ruang 'What's on your mind" harus ditukar kepada What's your problem today"
barangkali.

Kalau gaduh dengan Boyfriend ; TULIS DI FACEBOOK.
Kalau kena marah dengan bos : TULIS DI FACEBOOK.
Kalau sakit perut : TULIS DI FACEBOOK.
Kalau demam : TULIS DI FACEBOOK.

Update la sesuatu yang memberi manfaat kepada umat sejagat.
Post la lagu2 best ke,
Info info penting ke sperti;
KEBAIKAN MAKAN BERKHASIAT,
KEPENTINGAN MAKAN SEIMBANG,
KEBURUKAN OBESITI,

tapi at the end tu facebook uols suka ati la nak post ape.
Kiteww layan je. Agak2 yang emosi di FB post merepek2 pasal journal hidup dia
aku hide je. Hahha

Korang jangan la pula buat fanpage;
TNOE POYOS UNFRIEND DIA SKRG!
hahaha



tapi memang facebook ini satu ketagihan!
serius cakap. Saya pun antara mangsa nya juga.
Nak join afiq mok la delete fb.

"nak belajar hidup takde fb"

=.='




8 comments:

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

wowwww~ni buatkan aku nak update macam-macam ni.. haha

tnoe said...

hahahahahahah mungkin sbb aku PMS tu hok serabuk weei ni.ahah

ApekNgah said...

tnoe xperlu la sebut nama aku disini...malu2...heeeeeeee

RtaiN said...

Btol wehh, Kdg2 aku kagum gak dorg cm tak putus idea, ade saje benda nk di-update kat status fb (tak kira la minor ke major things), balik2 nama dye yg naik. Aku ni pk punye lame xde idea nk buat status.

tnoe said...

@apekngah.

Eh AFIQ PERLU LA KAU NAK GUNA NAMA SAMARAN YG POYOS ITU! BENCI! HAHAHAHA

@rtain
ye betul tu.haha

kak siti said...

haha okay aku terasa ngn kau, hahahaha :D baiklah akak pasni saya hupdate pasal makanan sedap2 je, hokey? :D

tnoe said...

hahahahahahahaha kau penah ke update pasal kau nak berak?
takde aku rasa.
hahahaha
lek jeeeeee

:D

kak siti said...

nasib tak pernah lagi, haha :D