guest book

Free Hit Counters

Thursday, August 23, 2012

My 2012 raya random post

Dialog paling epic sepanjang raya ini :

" Ha pilih lah yang mana berkenan ye, PROMOSI RAYA"
tidak, makcik tu tidak bercakap tentang kain batik, baju mahupun selendang di pasar malam tidak pula kuih muih raya di mana-mana. Dia sedang bercakap tentang ANAK-ANAK dia ye. Nice makcik, dah macam jual beli anak pula. -.-'

"kalau orang nak datang beraya pukul 6.15 pagi aku jirus je dengan air panas"
Ni kelakar. Sumpah kelakar. nanti aku jumpa aku gitau secara live.HAHAHA

" Eh, mana anak aku ni dah mati ke diam je dari tadi tak balik2"
Anak pakcik ni g melepak dengan kawan2 dia. Nice pakcik. HAHAHA

Selamat Hari Raya semua! 
Aku baru sampai dari rumah. 
Bermula harini mula lah kehidupan busy. 

Have a nice day everyone.

Tiba-tiba nak bagi tazkirah ramadhon pula. HAHAHA

It is easy to forgive, but to forget, IT takes time. 
Maafkan semua salah sesama kita wahai manusia sekelian alam. 

Ingat jangan buat jahat dekat orang (for whatever reason)sebab  ALLAH bayar cash.
Kepada mangsa2 kejahatan manusia, ambe tahu susah nak maafkan orang tapi takde ruginya maafkan & takde faedahnya bdendam. Tahu tak muka akan berkerut bila susah hati dan cahaya kechantikan takkan terpancar? hahah gituw. Tengok macam aku walau badai datang melanda atau ribut taufan menimpa, aku tetap cool. 
AHAHAHA tahik. -.-' 

kata-kata hikmah yang aku jadikan pedoman hidup sampai sekarang adalah : 

apa kau buat kat orang walaupun sekecik mana baik or jahat 
, sooner or later kau akan dapat balik natijahnya.

Haaaaaa

Ingatlah semua I mean SEMUA yang kita buat d DUNIA ni akan dipertontonkan di akhirat nanti takde sapa yang terlepas. Jadi marilah sempena hari raya (hari lain pun boleh) memaafkan dan meminta maaf. 

Maafkan semua orang
 ( walaupun ada certain nya jahat tahap kalah jin afrit atau lebih lagi
 The past has gone, the best is always yet to come.

Saya Atiqah, 
dengan ini memohon maaf kepada semua manusia yg membaca post ini dan mohon didoakan kehidupan yang lebih baik dari hari ini sampai ke akhir hayat. 

Will go back to UPM this 28 August (have to do preparation for juniors)
and wishing for a great 5th semester ahead.
Misi menebus kekecewaan sem lepas takdapat dean list akan dipergiat.
Tragis la uols subject literature mcm harom tak dpt score.
BERUSAHA!

2 comments:

依之汉 said...

Selamat pulang ke Putrajaya teach! Janganla lupa berpuasa makan tuh. Nanti tembam. Hahaha.

tnoe said...

ahahahahaha i already tembam so no point jugak. haha
selamat hari raya!

Jom makan kuih raya!