guest book

Free Hit Counters

Monday, April 14, 2008

dunia harini~

as we know the world is changing.,
the way we live will change as the times goes by..
but one thing we must always remember to return to our religion
no matter what.
as an example now days., teenagers express themselves
quiet an extreme or too obsess in the way they try to find their true identity.
macam2 la.
somehow i wonder how could certain parents allow their daughter to dress up like that??
i mean wearing short skirts,sleeveless,
maybe its every body's right to do or to wear anything they want but as a Muslim,,
I'm writing this to remind each other including myself.
xsalah nak pakai ape yang kite nak pakai but yang penting
jgn la mlampaui batas.kalau tgk dak2 skrg dress up..kalah foreigner.
kite ader identiti agama and bangsa kite sendiri..
oke berbalik sal pakaian zaman skrg nh..
one day my mum beli la this tshirt.baju labuh yang cm dak2 skolah agama slalu pakai.then aku rase serba salah nak pakai sbb slama nh i just wore tshirt biase je.ordinary tshirt yang beli kat kedai.(of course la kedai)haha.
i felt that kalu aku pakai baju tuh aku tsangat la baek.
pastuh my mum ckp:
"kite kena pakai baju yang sopan,baju nh elok ape,tutup sume."
bile mak aku ckp cmtuh..i realise that i should be thankful to ALLAH yang mak aku jaga aku cm ni.aku maseh lagi tkawal.aku bsyukur mak ayah aku kawal aku,wlaupun certain org akan rs di kongkong kalu mak ayah slalu tentukan ape perlu wat,but aku suKa.im proud to be who i am..
ALHAMDULILLAH~





4 comments:

sindalola said...

alhamdulillah.

hehe:)

tNOe said...

yup2
alhamdullilah.
:p

hamba-allah said...

keep being a good muslimah dear~
=]

tNOe said...

thanks for the comment
syera.
:p