guest book

Free Hit Counters

Wednesday, April 16, 2008

matrikulasi oh; matrikulasi (skema)hahah

i woke up this morning with a very malas face.bcause mama keeps bebeling on jihah to wakes up.
as usual,she will always late for school.i dont know maybe she inherited that perangai from me.
i used to be like that when i was in school.haha.

Today nothing interesting happened in my life,just an ordianary and normal routine which is bmesra dgn pc ksayangan ku ini.besides,aku bukan ader lesen pun nak mrayau2 kat putrajaya nan indah.bcakap sal lesen.bile aku nak repeat test JPJ ni??malas gile!!!..once aku bsemangat nak repeat musti aku tringat muka akk kerani kat driving school tuh.,she is just soooo annoying!!!huhuhu,.pastuh dh la bazir duet aku.blaja cm cipan.dah la lupa kan sal lesen tuh.
kalu ader lesen pun mane ader kete kat umah nh nak pakai..i'll put dis license issue aside for a moment..

malas nye mau repeat test JPJ.sometimes i wonder y should kite test JPJ pakai kete manual??asal xleh pakai kete auto??
aku menci gle dgn clush and menatang2 laen kat kete manual.wa...!!!!(ayat org pasrah fail test JPJ)ahaha.
pastuh dh la myusahkan nak tekan clush sume tu,aku nh lemah sggh kalu kena benti kat traffic light yang bbukit.kang tbenti plak kete,aku nh cepat cuak.hahah.

maybe aku kena ubah diri aku nh..byk sggh klemahan.i mean aku nh byk perangai buruk.

* aku takot kucing.
*cepat gelabah.
*sangat la cepat nanges
*cepat marah.


hahaha.so tolong la aku,.aku mau lepas ituh JPJ test before my bday dis 10.may..sbb aku nak angkut kekawan aku nak celebrate bday!!!
ahahah!!

harini kua kputusan matrik.oh!!aku xpat,padan la dgn muka aku,.nak dpt cmner result cm org xpoenah skolah..huhuhu.

my friends dpt,,ader la yg dpt perak pahang penang kedah.macam2 la.

oh ya!!my lovely kazen,na dpt pahang,congrats!!!

skrg nh baru la aku rs pressure sbb kan result aku yang cm cipan nh tuh la

yang buatkan aku xpat offer matrik..yela tyme spm bleh plak xblaja.cm pandai sgt,,

byk mende lagi nak pk pk sal mende sial tuh!!(ader la mende nyer)

nak nyesal xguna weh,sume dh jadi.aku dh pasrah gile

aku tau aku xsepandai dolah(abg ngah aku)..dier dpt 8A sPm

dpt masuk matrik perak..skrg dier kat uitm.,otak dier hebat gle,,.math addmath sume score..aku???

ape ader???erm,,..

ntah la.skrg aku just bharap kat UPU la.

kawan2 aku yang laen yang xpat sume sedih sbb diorg bharap..dan mereka mmg layak..

tapi xyah la sedih sgt weh...

byk lagi peluang kat lua sane...jgn jadikan satu kegagalan kmusnahan sgalanyer.bkn aku nak ckp xyah la sedih2 sal xdpt matrik but

perlu sedih cume sambil sedih tuh tanam azam tok buat lebih baek bile ader peluang...

failure is not the end of our life??!!!

and not doing well in school does not mean we do not have a good future!!!

cm thomas edison.he was .one of the greatest inventor...dier pekak..and he dropped out in his 1st grade,.,.

but how could he become soooo intelligent???

sbb dier blaja dr ksalahan...

dier ttp blaja ..dier home school ngan mak dier..

until then dier bjaya.

cmtuh jugak la..aku pun kecewa gak ngan result aku,,

but at the same time i promised myself never do the same mistakes.

*i mean aku byk khayal dgn mende2 laen.

till then..

pod..bik..sume la jgn la tlalu sedih..

always remember.that kite kena usaha dan trus usaha.

2 comments:

dari tinta afie.... said...

la..
lek ar...
bab kucing tu...ko anggap die cm kwn ko...
msti x tkot da...

tNOe said...

yela tapi still xmenjadi
la
ko bukan kucing kan pod??hahaha