guest book

Free Hit Counters

Monday, March 16, 2009

bahaya

harini aku g study ngan teman2 sekarib aku.
di empangan tempat masyuk tuk study.
seronok.
dapat la 2 bab sejarah 2 harini.
advanced la faham pun faham.
ok.syidot,aku,noe,fiza,lin.
alhamdulillah settle 2 bab.
ttibe.
ada peristiwa yg aku xkan lupa sampai bile2.
ada polis kejar org jahat dpn2 mata kiteorg.
polis tu mluncur laju kejar pjahat tu .
dia kuarkan pistol acukan ke arah pjahat tu.
kiteorg sume dah cuak.
takut ape2 jadi.
trus cari tempat plindungan.
time tu just ingat ALLAH je.
selawat n istighfar byk2.
rs cm nyawa dah di hujung2 je.
Ya ALLAH selamat kan la kami.
nak elakkan dr ancaman pjahat tu,kitorg bsembunyi kat surau.
tutup lampu sume,
duduk diam je.
dgr suara2 org kat luar.
bunyi siren polis sana sini.
helikopter polis tu sama.
cuak tol.
mcm2 ada lam kepala ni.
cmner nak balik?
kat lua keadaan huru hara.
xleh balik sebab polis tgh mburu pjahat tu.
xkan nak duk je lam surau tu sampai malam?
nyawa kiteorg xselamat.
fikir nak kol mak je,
fiza dah histeria jerit2 takut.
"aku nak balik!"
"aku nak balik"
"kita patut ikut mal balik td"
macam2 la fiza ni.
histeria habis dia panik.
xdpt trima hakikat nyawa kiteorg lam bahaya.
lin aku syida noe diam je.
cuak jugak td just bzikir lam hati.
ALLAH je yg tau btapa cuak hati ni bile nyawa jadi taruhan.
bile nyawa di hujung tanduk.
...........................................................
*bersambung.

2 comments:

AinSyA said...

ngh suspen ni
ley lak smbung2
huh
abehkn cept
cite betol ke ni
takut siot...
pe ko wt pas2?
kt ptrjye ke??

tnoe said...

yela2 aku sambung la.
ape lak tipu.
nanti kan sambungan.
:)