guest book

Free Hit Counters

Monday, January 25, 2010

kak tnoe kembali adik2,haha

baru beberapa jam yang lalu,
terjadi lah perbualan antara seorg ayah
dan anaknya yg comel.
*wink wink.haha
ayah : my staffs will come over
to our house nak lawat papa.
me: oh ok.I"ll prepare.
ayah:ok but make sure you dress up nicely
sbb nanti kalau pakai macam ni,org ingat ikah ni bibik pulak.
me: errrrrrrr.ooook
*muka penat dan jugak selekeh baru lepas vacum rumah,sidai
baju,masak,dan lain2
haha.
sejak ayah operation aritu,
I noticed something.I dont have much
time for myself lately.
*tak sempat mandi.ahaha
I mean,I need to take care of papa.
Make sure he eats his medicine on time,
prepare healthy food,
and at the same time I need to do all
the house chores as well.
but I dont mind.
sebab semua ni kira macam
satu kerja & kwajipan.
I was planning to find job after I
finished my stpm.
but things turn out to be different.
dengki betul tgk kawan2 dpt kerja opis
taip.
*YM-ed dgn adli luah ktidakpuasan hati.
haha
semua benda jadi ada hikmah.
cuba bayangkan kalau aku dapt kerja?
siapa nak jaga ayah?
siapa nak pastikan ayah makan ubat on time?
siapa nak pastikan ayah cukup semua nya?
siapa?
haha
so bersyukur lah nur atiqah dengan semua yang
ALLAH dah aturkan.
moral nya,saya nak peringatkan diri saya dan
anda anda semua yang membaca blog saya
agar sentiasa bersyukur dgn apa yang
ALLAH dah rencana kan.
jangan la mempertikaikan apa apa.
ALLAH knows better.
semua ada hikmah.
sekian wassalam.

4 comments:

Viera said...

ya,betul ckp kak tnoe..
hargai org yg tersayang nnti kalau ada pa2 jadi kite juga yg menyesal..
I pun cm kak tnoe,jadi surirumah kt umah.jeles tgok kwan kerja..
hehe.
but at liz I dpt berbakti wat famili i..
hehe..
:)

tNOe said...

btol.
kita berbakti pada family.
hehe

RieNa said...

kamu lebih dr org lain.
takde apanya kerja opis pun. muak jemu bosan ok.
dok umah bleh jaga bapak,tgk movie.
pahala lebih tu.

sabar dan terus sabar.
anak yg berbakti kpd org tuanya adalah yg terbaik dlm dunia ni.

tNOe said...

yesss acik,
skrg dah mula sedar hakikat tu,
seronok duduk rumah,
macam2 boleh buat,

hehe

:)