guest book

Free Hit Counters

Thursday, December 2, 2010

Muak. Read my lip! Muak !

Anda tahu tak? Anda tahu tak?

*Kanak-kanak & remaja kini menghabiskan masa terlalu banyak di internet
& ruangan sosial.

*Remaja sudah makin menjadi jadi beraninya. Sudah tiada adab dan sopan. Berani melampau.
Anda tahu apa yang cuba aku maksudkan.

*Drama & Filem di Malaysia sekarang makin menjengkelkan. 70% daripada mereka mesti menjadikan elemen seks sebagai teraju atau isi utama cerita. You name it. Cerita apa je yang takde unsur2 itu.Tak percaya? pergi la bukak Tv sekarang tak pun pergi ke panggung wayang berhampiran. Muak aku dengan cerita cerita begini. Korang dok pongpangpongpang nak banteras pembuangan bayi, tapi still benarkan cerita cerita tak bermoral menghiasi Tv & panggung wayang. Nauzubillah . Kawalan terhadap kualiti dan mutu drama & filem perlu diperketatkan. Sampai bila nak hidangkan remaja dengan cerita cerita merepek berbaur lucah semata mata.Mungkin ada yang cakap.

" Alah kau tak remaja la bebel mcm mak mak.Bukan lucah sgt pun. "

Hotak kau ! Aku rasa jelek dengan senario sekarang, Nak tengok Tv dengan family pun malu skrg. Isu takde lain, rogol,hilang dara, pelacuran, APEHAL!? takde isu lain ke? Media massa memainkan peranan penting dalam membentuk akhlak remaja jadi please do your part. selamatkan generasi masa depan.


No comments: