guest book

Free Hit Counters

Monday, June 6, 2011

Sayo

Hari ini disebabkan saya bosan tidak berbuat apa-apa, saya mengambil keputusan untuk bermain masak-masak di dapur. Anda tahu tak apa yang best jika kita masak? perasaan yang paling best adalah bila orang/keluarga kita makan apa yang kita masak dengan penuh khusyuk!hahaha. Ok serius sekarang. Aku tak hebat pun masak ni. Tapi boleh la sikit-sikit. Tak la segempak sepupu aku, Ayin. Beliau hebat masak ayam kurma la lauk2 hebat lain. Jeles nyewwww.hahaha.Aku benci bila aku cakap aku boleh masak ada suara-suara sumbang meragui hakikat ini. * sambil buat muka benci.haha Macam kebetulan pula topik program Wanita Hari Ini kat tv3 pun cakap pasal masakan ibu. Dr yang jadi tetamu undangan tu cakap kena pandai masak kalau kawin nanti suami nak makan apa yang isteri masak. Betul juga takkan lah kau dah kawin, makan nasi bungkus lagi? ye dok? Ok aku dah out of topik! eh ke tak? hahaha Jadi saya menyeru kepada wanita-wanita sebaya saya di luar sana, marilah belajar memasak. Tak perlu lauk gempak2 pun takpe. yang biasa-biasa sudah lama2 belajar la lauk hebaq hebaq pula.


Betul lah air tangan ibu memang hebat. Aku paling suka makan sambal nasi lemak yang mak aku masak. Fuhhhhhh terboikkk punyaaaa. Aku penah juga try buat dulu tapi hampes dok sedap langsung.


#budak gemok dua orang merangkap adik2 aku tengah makan. (':
#ikan bilis kicap.Resepi dari sepupuku mama amni arisa ; Kak La.

#sayur sawi tnoe comel. OK nama sayur tu menipu je.hahaha

Ok la aku nak belajar masak ayam pedas pula.macam sedap je.
Aku selalu spent masa depan laptop cari resepi2 enak sambil buat muka gemok
telan air liur.

2 comments:

NURUL AIN said...

wah best2...nnt bleh lah makan masakan tnoe..mst sedap!
ain pulak kan, dapat masak kalo ibu tak de kat umah.sebab kalo ibu ade, jgn haraplah dapat pegang senduk.haha..tapi ain peneman setia ibu di dapur...ibu masak ain tgk n tnya lah pape yg kite patut tahu

tnoe said...

sebenarnya kita sama je ain.
kalau mak aku ada kat rumah, mcm malas pula aku nak masak sebb nanti musti mak aku rasa terganggu, eh mungkin juga beliau rasa tergugat barangkali?hahaha

:)